Sunday, June 17, 2012

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των κυβερνήσεων της ευρωζώνης για την Ελλάδα ...

Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα εκλογών στην Ελλάδα σκοπεύουν να εκδώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης οι οποίοι συζήτησαν απόψε το πως θα προσεγγίσουν την κατάσταση στη χώρα, επισήμανε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.
«Υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις σήμερα το απόγευμα και σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση, η οποία έχει προετοιμαστεί και λέει πώς επιθυμούμε να προσεγγίσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα», επισήμανε ο Μοσκοβισί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. 
Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς μετά την ανακοίνωση των πρώτων έξιτ πολ είχε σημειώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συζητήσει για το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος λιτότητας της Ελλάδας με οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί.
Υπάρχει «ένα περιθώριο διαλόγου για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του μνημονίου», εκτίμησε ο Ρέιντερς, ο οποίος όμως δεν θέλησε να δώσει «λευκή επιταγή» στην Αθήνα.
«Πρέπει να σκεφτούμε μια αναπροσαρμογή δέκα ή δεκαπέντε ετών», είπε ο Βέλγος ΥΠΕΞ.
Πρόσθεσε ότι τάσσεται υπέρ του να επιτραπεί μια παράταση σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στην Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος, όπως επέτρεψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβεί στην περίπτωση της Ισπανίας.
«Είναι καλύτερο να αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν», πρόσθεσε ο Ρέιντερς, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, προφανώς αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία
tanea gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin