Tuesday, July 24, 2012

Ο πανικός πίσω από τις δηλώσεις Ρέσλερ. ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ, ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην κατακόρυφη πτώση του Φίλιπ Ρέσλερ στις δημοσκοπήσεις αποδίδεται η νέα του επίθεση κατά της Ελλάδας, ενώ φαίνεται ότι στον ίδιο λόγο οφείλεται και η σκλήρυνση της στάσης του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Οι δυο τους συναγωνίζονται όσον αφορά στις χειρότερες επιδόσεις.

Σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό της κυριακάτικης Μπιλντ, η καγκελάριος Μέρκελ προηγείται και οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται στο 35%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες στο 29%.

Παρ’ όλα αυτά, οι κυβερνητικοί εταίροι της κ. Μέρκελ δεν τα πάνε καλά, με αποτέλεσμα ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων να προηγείται του συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών με τους Ελεύθερους Δημοκράτες του Ρέσλερ, που βρίσκονται στο 5%, σε αντίθεση με τους Πράσινους που διατηρούν το ποσοστό τους στο 13%.

Όσον αφορά στη δημοφιλία των υπουργών, τα πρωτεία κρατά ο υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ και ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υπουργός Εσωτερικών, προερχόμενος από τους Χριστιανοκοινωνιστές, Χανς Πέτερ Φρίντριχ.

Αντίθετα, στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι υπουργοί των Ελεύθερων Δημοκρατών, με χειρότερη επίδοση αυτή του υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ και δεύτερη αυτή του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο Ρέσλερ επιτέθηκε και πάλι στη χώρα μας.

«Δυστυχώς η Ελλάδα πιθανόν να μην μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», δήλωσε στο κρατικό κανάλι ARD. «Αυτό σημαίνει αδυναμία πληρωμών και κάτι τέτοιο θα προκαλούσε πιθανότατα συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας και οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη».

Σημείωσε μάλιστα πως «μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει πλέον πάψει να τρομάζει».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

No comments:

Post a Comment

Only News