Monday, July 23, 2012

Είναι ώρα για ξεκάθαρα λόγια

Καμία ελληνική κυβέρνηση, όσο καλή κι αν είναι, δεν πρόκειται να έχει τα παραμικρό αποτέλεσμα, όταν ο σημαντικότερος εταίρος της, η Γερμανία, «ναρκοθετεί» κάθε προσπάθειά της.
Μετά από περίπου τρία χρόνια ελληνικής κρίσης στην Ευρωζώνη έφτασε η ώρα για την πολιτική ηγεσίας της χώρας μας να κάνει μια ξεκάθαρη κουβέντα με το Βερολίνο ζητώντας από τη γερμανική κυβέρνηση να απαντήσει, ευθέως, εάν επιθυμεί και στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Δεν ωφελεί σε τίποτα να διαβεβαιώνει η κ. Μέρκελ ότι θέλει την Ελλάδα στο ευρώ  και από την άλλη να καλλιεργείται από την ίδια και τους υπουργούς της κλίμα εγκατάλειψής της και εξόδου από την Ευρωζώνη. Προκαλούν απόλυτη σύγχυση δηλώσεις όπως του υπουργού Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος τάσσεται πρώτος υπέρ της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας και λίγες βδομάδες μετά λέει το αντίθετο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πιο εχθρικός Τύπος έναντι της Ελλάδας στην Ε.Ε. είναι ο γερμανικός, όπου τα περισσότερα δημοσιεύματα και «ρεπορτάζ» είναι αγνώστου προέλευσης, δήθεν ευρωπαϊκές πηγές, ενώ στην ουσία διοχετεύονται από τους πολιτικούς της χώρας αυτής. Παράλληλα, διάφορα «ανεξάρτητα» ινστιτούτα στιλ IFO, πολεμούν με αδυσώπητο τρόπο τη χώρα μας.
Δεν μπορεί ο κ. Σόιμπλε να λέει δημόσια ότι η Αθήνα δεν έχει κάνει τίποτα με τις ιδιωτικοποιήσεις και οι συνάδελφοί του και ο Τύπος την ίδια στιγμή να καλλιεργούν κλίμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Χθες το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» δημοσίευσε κείμενο όπου αναφέρει ότι η χώρα μας θα μπορούσε να χρεοκοπήσει το Σεπτέμβριο γιατί το ΔΝΤ δεν πρόκειται να συνεισφέρει σε πρόσθετη βοήθεια, εάν τελικά αποφασιστεί η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση είχε το καλύτερο σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα διέθετε ούτε ένα ευρώ, όταν του λένε πως αύριο η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη και προφανώς θα αγοράσει φτηνότερα. Αυτό το «παιγνιδάκι» του μέσα-έξω από την Ευρωζώνη πρέπει να λάβει τέλος το συντομότερο γιατί διαφορετικά ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται χωρίς καμία προοπτική. Καμία ελληνική κυβέρνηση, όσο καλή κι αν είναι, δεν πρόκειται να έχει τα παραμικρό αποτέλεσμα, όταν ο σημαντικότερος εταίρος της, η Γερμανία, «ναρκοθετεί» κάθε προσπάθειά της.
Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε μια ξεκάθαρη συζήτηση με τους φίλους μας τους Γερμανούς. Και όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο το καλύτερο για όλους.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ - nbellos@naftemporiki.gr  
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

No comments:

Post a Comment

Only News