Friday, August 10, 2012

Ξυροτύρη: «Η τρόικα και οι δυνάμεις της Ευρώπης είναι ανάλγητοι απέναντί μας»

«Η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων όλοι παραδέχτηκαν ότι ήταν μια πολύ καλή προγραμματική συμφωνία. Η αλήθεια είναι ότι τελικά η τρόικα, οι δυνάμεις της Ευρώπης που περιμέναμε ότι κάπως θα αλλάξουν, δε μας δίνουν μια ανάσα. Είναι ανάλγητοι απέναντί μας.» τόνισε στη ΝΕΤFM η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξυροτύρη.
Ασημίνα Ξυροτύρη.
Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: «Η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων όλοι παραδέχτηκαν ότι ήταν μια πολύ καλή προγραμματική συμφωνία. Η αλήθεια είναι ότι τελικά η τρόικα, οι δυνάμεις της Ευρώπης που περιμέναμε ότι κάπως θα αλλάξουν, δε μας δίνουν μια ανάσα. Είναι ανάλγητοι απέναντί μας.»
Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: «Προσδοκώ ότι πρέπει να γίνουν οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, Μέρκελ, Ολάντ, Μόντι, σε επίπεδο Ευρώπης να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος που για μένα έχει καθυστερήσει, είτε για το αντικειμενικό γεγονός της ασθένειας του πρωθυπουργού, είτε για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, που και η Ευρώπη δεν το θέλει. Πρέπει σε αυτό το επίπεδο να γίνουν οι συζητήσεις. Δε μπορεί πλέον μέσω της τρόικας να δοθεί λύση.»
Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: «Ορισμένες κινήσεις, ιδιαιτέρως του υπουργού εξωτερικών (της Γερμανίας) είναι αδικαιολόγητες εντελώς και απλώς έχει κανείς την εντύπωση ότι στοχεύουν ακριβώς στο εσωτερικό της χώρας. Δεν έχουν καμία αίσθηση και καμία δομή για το θέμα της όλης Ευρώπης και της επίλυσης των προβλημάτων της Ευρώπης. Άρα δε μπορούμε να έχουμε ως μπούσουλα τις διάφορες εξαγγελίες που γίνονται από τη Γερμανία.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εκτιμάτε ότι ενδέχεται να απαιτηθεί και αναμόρφωση σε κάποια σημεία της προγραμματικής συμφωνίας που έχει γίνει ανάμεσα στα τρία κόμματα;»
Α. ΞΗΡΟΤΥΡΗ: «Αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί ακόμα κάτι. Δεν ξεπεράσαμε τις κόκκινες γραμμές. Όμως το παλεύουμε. Η προγραμματική συμφωνία, όπως είπαμε κι εμείς, ήταν μια συμφωνία όπου πολλά στοιχεία δικά μας, της ΔΗΜΑΡ, είχαν μπει και ήταν κατά το δυνατό σε προοδευτική κατεύθυνση. Θα την παλέψουμε.»
ert gr
10/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin