Thursday, August 9, 2012

Ν. Δένδιας: Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» θα είναι διαρκής

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με αντικείμενο την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», αλλά και συναφή θέματα του Υπουργείου. Την ίδια ώρα με συλλήψεις και προσαγωγές συνεχίζονται οι δράσεις της Αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωί προσήχθησαν 67 άτομα στο Σταθμό Λαρίσης, όταν κατέβηκαν από το τρένο που τους μετέφερε, από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Οι λαθρομετανάστες, Ασιατικής καταγωγής, οδηγήθηκαν και κρατουνται στη διεύθυνση αλλοδαπών Αττικής.


Δείτε το βίντεο
Για την εξέλιξη των επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
«Είχα την ευκαιρία σήμερα να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον κ. Αντώνη Σαμαρά, για την εξέλιξη της προσπάθειας που γίνεται για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την αντιμετώπιση του φαινομένου στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την ενημέρωση έλαβα τις εντολές του για το πώς θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα», τόνισε ο Υπουργός μετά τη συνάντηση ο οποίος σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται ομαλά και θα είναι διαρκής.
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί από τη λειτουργία των δυο κέντρων κράτησης σε αστυνομικές σχολές στη Βόρεια Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας ότι η λειτουργία τους είναι απολύτως προσωρινή.
«Οι αντιδράσεις στη Βόρειο Ελλάδα είναι απολύτως βέβαιο ότι θα διασκεδαστούν, γιατί όπως είπα και στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, η λειτουργία των δυο κέντρων κράτησης στις αστυνομικές σχολές είναι απολύτως- επαναλαμβάνω απολύτως- προσωρινή και εν πάση περιπτώσει έχω πει επανειλημμένα ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια διαρκής επιχείρηση», τόνισε.
«Θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την εικόνα του κέντρου των Ελληνικών πόλεων και να θωρακίσουμε τη χώρα, να πάψει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι είτε στον Έβρο είτε οπουδήποτε αλλού», σημείωσε καταλήγοντας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Ούτε στην Αθήνα ούτε στην Θράκη, αλλά στις χώρες προέλευσής τους να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι λαθρομετανάστες», τόνισε η Χρυσή Αυγή ενώ σημείωσε ότι «αν πράγματι οι λαθρομετανάστες στεγάζονται σε αστυνομικές σχολές με αποθήκες οπλισμού, οι αρμόδιοι γι΄αυτήν την απόφαση οφείλουν να παραιτηθούν άμεσα».

Να σταματήσει η μαζική επιχείρηση κατά των παράνομων μεταναστών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, ζητά η Διεθνής Αμνηστία.
Την Τετάρτη σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» συνελήφθησαν 52 άτομα, ενώ βρέθηκαν άλλες τρεις εκδιδόμενες να είναι φορείς του ιού του AIDS και εντοπίστηκε και μια αποθήκη με προϊόντα "μαϊμού".
9/8/12
----------
ΣΧΕΤΙΚΑ :

---

ΣΧΕΤΙΚΑ- ΙΣΤΟΡΙΚΟ : 

No comments:

Post a Comment

Only News