Monday, August 6, 2012

Η χώρα έχει ανάγκη τώρα από σύγχρονους ευεργέτες

Με επιτυχία το συμπόσιο για τον Γ. Αβέρωφ στο Μέτσοβο.
• Η άποψη, ότι η χώρα μας και βεβαίως η Ήπειρος έχει πολύ μεγάλη ανάγκη τώρα τους σύγχρονους ευεργέτες, για να ξεπεράσει την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κυριάρχησε στο συμπόσιο για τον Εθνικό και Ολυμπιακό Ευεργέτη Γεώργιο Αβέρωφ, που έγινε με επιτυχία στο Μέτσοβο.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Μετσόβου και η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών και το «παρών» έδωσαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, που έμαθαν πολλά και διάφορα πράγματα για την δράση του, «πρύτανη» (όπως τον αποκαλούν) των Ευεργετών, Γεωργίου Αβέρωφ.
Το συμπόσιο άρχισε με τα εγκαίνια της θεματικής έκθεσης «Γεώργιος Αβέρωφ: Εθνικός – Ολυμπιακός Ευεργέτης» από το αρχείο της βιβλιοθήκης του Γ. Δολιανίτη, ενώ πριν την έναρξη των εργασιών αναγνώστηκε χαιρετισμός του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Τσιάρα.



Τα ιδανικά…
Παρών ήταν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, που χαρακτήρισε την εκδήλωση, ως πολύ μεγάλη τιμή. «Πρέπει το πνεύμα και τη βοήθεια των ευεργετών να τα περάσουμε στη νέα γενιά. Πρέπει να της δώσουμε παραδείγματα και ιδανικά» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καχριμάνης.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Μετσόβου Νίκος Τσομπίκος επεσήμανε, ότι η εκδήλωση έγινε επ’ ευκαιρία και του εορτασμού των 100 ετών από την απελευθέρωση του Μετσόβου, ενώ για τον Γεώργιο Αβέρωφ σημείωσε, ότι «διέθεσε τα δυο τρία της περιουσίας του για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς. Αν δεν υπήρχε αυτός δεν θα τους είχαμε».

Συνεργασία…
Στην ανάγκη να βρεθούν σήμερα στην χώρα σύγχρονοι ευεργέτες, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών Ανάστος Δημητρόπουλος. «Το Μέτσοβο είναι η γενέθλια γη της ευεργεσίας» είπε, μεταξύ άλλων.
Ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Παύλος Κοτρώτσιος (κατάγεται από τον Παρακάλαμο Πωγωνίου) στάθηκε στην ανάγκη συνεργασίας της Ελλάδας με τους ομογενείς. «Είμαι εδώ για να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα. Η προσέγγιση του απόδημου Ελληνισμού πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο» τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να δώσουμε μια νέα δυναμική στους ομογενείς. Αν δεν γνωρίζουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν για συνεργασία, τότε δεν θα είναι σωστή η προσέγγιση».
Τέλος, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γιώργος Οικονόμου στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε, ότι «το πανανθρώπινο κήρυγμα της συναδέλφωσης των ανθρώπων υπηρέτησαν, διαχρονικά και αποφασιστικά , ο ευεργετισμός και ο ολυμπισμός. Και αυτό το έκαναν χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς, χωρίς άνωθεν εντολές και καταναγκασμούς».
Για τον κ. Οικονόμου, απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνει κανείς τα πρώτα βήματα προς τον εθελοντισμό είναι να μπορέσει να βλέπει σε κάθε ανθρώπινο πρόσωπο τον εαυτό του, και μέσα στον εαυτό του ολόκληρο τον κόσμο. «Τότε μπορεί να οπλίζεται με θέληση ισχυρή, να προσφέρει ό,τι είναι σε θέση προς τους άλλους, να συμπεριφέρεται με αγάπη και σεβασμό προς τους συνανθρώπους του».

 proinoslogos.gr
6/8/12
-------------- 
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin