Tuesday, August 7, 2012

Διαχειρίσιμη αλλά όχι επιθυμητή η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δηλώνει ο Γιούνκερ

Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε σήμερα «διαχειρίσιμη» αλλά όχι και επιθυμητή μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι WDR.
Μια έξοδος «θα ήταν μια διαχειρίσιμη διαδικασία υπό τις παρούσες συνθήκες», είπε ο Γιούνκερ στη συνέντευξη, το περιεχόμενο της οποίας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου. «Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι δεν είναι μια επιθυμητή διέξοδος γιατί θα εμπεριείχε σημαντικούς κινδύνους, κυρίως για τους απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν μπορεί να αποκλείσει κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, ο Γιούνκερ απάντησε: «σε κάθε περίπτωση (δεν θα γίνει) πριν από το φθινόπωρο, ούτε και μετά».
Στις δηλώσεις του ο Γιούνκερ επιτέθηκε στη Γερμανία που έχει επικριθεί στην Ευρώπη για την αδιαλλαξία της στο χειρισμό της κρίσης χρέους. «Οι Γερμανοί, πολλοί Γερμανοί, καθώς και μια μερίδα του Τύπου, μιλούν για την Ελλάδα σαν να ήταν ένας λαός που δεν μπορούμε να τον σεβόμαστε. Όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πρέπει να μάθουμε ξανά να είμαστε αγαπημένοι», κατέληξε.
7/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin