Tuesday, July 2, 2013

Barroso–Rehn: Συστήνουν Oμάδα Eμπειρογνωμόνων για Ταμείο Εξαγοράς Χρέους, ευρωομόλογα

Σε συμφωνία για τη σύσταση Ομάδας Εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει ενδελεχώς τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Ταμείου Εξαγοράς Χρέους και ευρωομολόγων κατέληξαν ο πρόεδρος της Κομισιόν Jose Manuel Barroso και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Olli Rehn. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, κατά την διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο κ. Barroso δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι, σε συνέχεια της δέσμευσής μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο γενικότερης συμφωνίας, η Κομισιόν συστήνει μια ομάδα ειδικών που θα αναλάβει να εξετάσει τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους, καθώς και τις νομικές και τις χρηματοπιστωτικές συνέπειες της έκδοσης κοινού χρέους με τη μορφή ενός ταμείο εξαγοράς χρέους και ευρωομόλογων». 



Πρόσθεσε μάλιστα πως τα μέλη της ομάδας, την οποία διοικεί η κα. Gertrude Tumpel-Gugerell πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ – συνδυάζουν εξαιρετική εμπειρία και πλούσιο υπόβαθρο και πιστεύω πως θα παράσχουν ανεκτίμητη συμβουλή σε αυτά τα ιδιαιτέρως περίπλοκα ζητήματα από μια πολιτική, οικονομική και νομική σκοπιά». 

Αναλυτικά, η σύνθεση της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων έχει ως εξής: 

Επικεφαλής: 
Gertrude Tumpel-Gugerell 

Μέλη: 
Agnes Benassy
Vitor Bento
Graham Bishop
Claudia Buch
Leonardus (Lex) Hoogduin
Jan Mazak
Belen Romana
Ingrid Simonyte
Vesa Vihriälä
Beatrice Weder di Mauro 

Γραμματέας:
Clemens Ladenburger

 http://www.capital.gr
2/7/13
--
 


Πηγή:www.capital.gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin